Mijn relatie met geld

Oh jeetje, oh jeetje. Ik denk dat elke (creatieve) ondernemer hierover kan meespreken: ik heb een rare relatie met geld. Soms is het alsof ik het niet verdien om geld te krijgen voor dingen die ik met liefde en plezier maak. Dat ik voor geld moet kreunen, zuchten en veel afzien. Complete bullshit natuurlijk, maar vertel dat maar eens aan mijn brein. Tijd om mijn relatie met geld wat aandacht én liefde te geven.

Eén keer per maand ongeveer doe ik een opstelling met voorwerpen onder begeleiding. Hoe werkt dat? Je kiest voor jezelf en de concepten of mensen waarrond je wil werken een voorwerp dat je op tafel legt. Hoe die voorwerpen op de tafel liggen, zegt vaak al veel over de huidige relatie die je ermee hebt. In samenwerking met je therapeut geef je de ‘probleemsituatie’ die op slot lijkt te zitten zachtjes ademruimte. De voorwerpen gaan daarbij een soort bevrijdende dans en dialoog met elkaar aan die je relatie helemaal openbreekt en gezonder maakt.

Voor mij werkt dit echt verbazend goed. Ik ben dan ook een sucker voor symboliek. Tijdens vorige sessies raakten mijn situaties altijd vrij snel uitgeklaard, tot ik een sessie deed rond… geld ontvangen.

Alles leek muurvast te zitten. Lange tijd wilden de voorwerpen op de tafel maar moeilijk in dialoog gaan en leek er geen opening te komen. Dat was nog niet eerder gebeurd. Mijn relatie met geld was blijkbaar zo vastgeroest, ik had er zoveel (verkeerde) oordelen en meningen rond. Alleen al het voorwerp dat ik ervoor uitgekozen had, sprak voor zich: een scherp stuk hout, niet echt aantrekkelijk of begeerlijk.

Na veel praten en schuiven hebben we uiteindelijk het scherpe voorwerp het babyblauwe fluffy mutsje aangedaan dat mijn mannetje op zijn hoofd had en kreeg geld zijn onschuld terug. Want geld op zich is neutraal. Geld is babyblauw. Geld is energie, is overal. Er is genoeg geld voor iedereen. Ja, geld is zelfs speels. Gek toch dat het zo eenvoudig kan zijn?

Het grappige is dat ik op weg naar huis nog even langs de Chirowinkel ging voor pricetags (of all things) en instant verliefd werd op dit babyblauwe emmertje dat nog eens zwaar afgeprijsd bleek ook. Ik kocht het. En pas toen ik naar buiten wandelde, besefte ik de extra symboliek ervan: ik kon er geld mee scheppen! Onschuldiger en schattiger wordt het niet toch. Sorry, ik ben echt zo’n sucker voor symboliek!

Dat geld babyblauw is, vind ik een mooie gedachte waar ik nu aan probeer vast te houden door geld te tekenen (het blijken een soort zachtblauwe energieslierten die mijn leven leuk maken) of er liedjes voor te zingen. I know, spelen is mijn way of life :)

Dus universum … ik ben dan helemaal klaar om die miljoenen te ontvangen hé. Dat mag klein beginnen uiteraard. Zolang de emmertjes maar blijven vollopen.

Voor de opstellingen: check Inuai.

Previous
Previous

Choose Again

Next
Next

De weg naar binnen