Hoe zit dat nu met Boeski?

Boeski Barbara Van Ransbeeck

Boeski is de magie, het speelse in mij, mijn fantasiewereld die nooit opdroogt en altijd blijft stromen.

Waarom heet je website barbaravanransbeeck.com en heb je op je instagram rare namen als Boeskischrijfbeest en Boeskilala? Wel, het begon allemaal héél lang geleden in de middelbare school. Mijn toenmalige beste vriendinnetje, een creatieve zotte mus, had een woord uitgevonden, speciaal voor mij: Boeski. Ze sprak me er vanaf dan mee aan en het werd ook overgenomen door heel wat mensen. Het werd mijn bijnaam en ik vond dat hij helemaal bij me paste. Een uitgevonden woord, dat nog eens heerlijk klonk, beter wordt het niet.

Toen ik creaties begon te maken, zoals boekjes en opdrachten met illustraties, voelde het voor mij dan ook heel logisch en natuurlijk om dat onder de naam Boeski te doen. Ik zie Boeski een beetje als mijn binnenwereld, Boeski is de magie, het speelse in mij, mijn fantasiewereld die nooit opdroogt en altijd blijft stromen.

In januari 2022 zette ik de stap om volledig zelfstandig ondernemer te worden. Ik zocht voor mijn website een nieuwe naam en koos voor mijn eigen naam. Mijn missie is om mezelf kwetsbaar tonen en één van de dingen die daarbij hoort, is volgens mij publiceren onder je eigen naam. Niets kwetsbaarder dan je eigen naam ergens onder zetten, toch? Maar Boeski is nooit ver weg. Het blijft mijn binnenwereld, mijn bijnaam, mijn creatief kloppend hart. Dus pas ik mijn instagramnamen niet aan. Die mogen een beetje quirky zijn, niet?

Previous
Previous

Ingesproken: Wortels

Next
Next

Mijn missie