Filmtips

In een vorig leven was ik filmrecensent, of ik wou dat toch heel graag worden :). De behoefte om mijn mening te geven over films voel ik al lang niet meer (who cares?), maar de liefde voor films never died. Oh no!

En de laatste weken zag ik echt opvallend veel goeie films plots (dank u Rikkie voor de research!). Dus wou ik er toch wat met jullie delen. Vooral omdat ze ergens ook wel symbool voor staan: een shift. Een shift naar meer openheid, meer echtheid, meer kwetsbaarheid.

Marcel the shell with shoes on

Zo’n prachtige animatiefilm! Ik ben altijd al gek geweest op zo het begin van films, waarin het karakter van personages geschetst wordt, met al hun kleine kantjes en eigenschappen. Ik hou van die kleine dingetjes. En bij deze film duurt die karakterschets lang én hij is zo heerlijk. Marcel is de vriend die we allemaal in huis willen, met zijn positieve ingesteldheid en zijn grappige vragen. Echt zo’n pareltje van een film, die iedereen gezien moet hebben.

Dinner in America

Fuck, ik heb zo’n crush op Kyle Gallner sinds die film. Een ode aan de outlaws, aan punkrock, aan anders zijn en dat aanvaarden. Zo zouden alle romcoms moeten zijn.

CODA

CODA is echt om te bleiten, zo schoon! (Nope, ik ben geen recensent meer, ik zeg gewoon: ‘t is schoon, kijk zelf!)

Nine days

Nine days vraagt wat inspanning. Kijk er dus naar als je in een filosofische bui bent en vlotjes kan meestappen in een concept dat een beetje anders is dan gewoonlijk. Maar vergis je niet: deze film gaat helemaal over het hoofdpersonage, wat hij voelt, hoe hij zijn verleden verwerkt, hoe hij het leven ziet. Er zit héél veel in deze film. Enjoy!

Chacha real smooth

Personages die pijn hebben en soelaas vinden bij elkaar. Ontmoetingen die je leven veranderen. Chacha real smooth is grappig en pijnlijk tegelijk, maar vooral héél echt. De relatie tussen de twee broers met stip op één, wat een verademing!

Seules les bêtes

Oké, het is lang geleden dat ik nog een bijna ‘perfecte’ film zag. Deze film zit zodanig mooi in elkaar, er wordt geen woord of scène teveel getoond, het scenario is echt een prachtige puzzel die in elkaar valt. En de personages: zo rauw, mooi, fascinerend, irritant, eerlijk, pijnlijk echt. Echt de max!

Voila, als ik nog eens een reeksje heb, maak ik nog een post. En dan zeg ik wellicht weer hetzelfde: kijk gewoon zelf en geniet!

Previous
Previous

‘Gouden raad’ in Weekend Knack

Next
Next

De Pip in mij